Binnen thema: Sociaal-emotioneel
Artikeloverzicht

Materiaal TALENT-studiedag staat online!

Op woensdag 29 september 2021 ontmoetten ruim 200 deelnemers en sprekers elkaar in Leuven op de tweede TALENT-studiedag.

De studiedag droeg de titel "Cognitief talent koesteren en uitdagen" en bood een gevarieerde blik op wetenschappelijk onderzoek en praktijkvoorbeelden rond onderwijs aan en zorg voor cognitief begaafde kinderen en jongeren.

Wil je de studiedag graag herbeleven of kon je er niet bij zijn? Bekijk dan hier het programma van de studiedag met links naar alle presentaties én video-opnames van de plenaire sessies.

Op de studiedag lanceerden we ook het TALENT-boek "Ontwikkelen van cognitief talent" én de TALENT-leermodules. Het boek biedt kaders voor het denken over cognitieve talentontwikkeling en nog veel meer handvatten voor het versterken van de aanpak van cognitief begaafde leerlingen in de onderwijspraktijk. De gratis leermodules zijn specifiek bedoeld voor leerkrachten, leerkrachten-in-opleiding, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, CLB-medewerkers, directeurs, beleidsondersteuners en ouders, die graag basiskennis rond cognitieve begaafdheid willen verwerven.

Lees meer over: studiedag
Thema'sLeermodulesProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOndersteuningsbeleid CSFNieuwsbriefOver TALENT