Deepdive: Wereldgeschiedenis

3 maart 2020
49
Locatie: Talentvol
Datum: 3 maart 2020
Tijd: 09:30 tot 15:00
Type: Bijeenkomst

Deepdive Wereldgeschiedenis 3 maart 2020 door Eric Vanhaute

Uur: 9u30-15u00

Locatie: Kloosterstraat 81, Bornem

Prof. Vanhaute is auteur van het boek Wereldgeschiedenis. In deze sessie komt hij in twee delen de wereldgeschiedenis presenteren aan jullie, gebaseerd op zijn boek. Jullie worden uitgenodigd om veel vragen aan hem te stellen!

Deel 1: Mens, Samenleving, Natuur en Voeding.

Deel 2: Globalisering en ongelijkheid.Meer info over het boek:

"Vooreerst gaat deze inleiding in op het waarom, wat en hoe van de hedendaagse wereldgeschiedenis. Maar vooral wil het boek de grote vragen in de wereldgeschiedenis, en bij uitbreiding in de wereld van vandaag uitlijnen. Hoe groeit de mens uit van een bedreigde tot de meest succesvolle soort? Hoe geeft de natuur de menselijke geschiedenis mee vorm? Hoe geven landbouwsamenlevingen de menselijke geschiedenis een nieuwe wending? Hoe organiseert de mens zich in steeds complexere bestuurssystemen? Hoe ontwikkelt de mens nieuwe religieuze en culturele zingevingspatronen? Hoe lopen tijdens de voorbije eeuwen de trajecten van het 'Westen' en de rest van de wereld uit elkaar? Hoe wordt tegelijkertijd de wereld meer globaler? Hoe wordt die wereld getekend door divergerende patronen van rijkdom, armoede en ongelijkheid?"

------------------------------------------------------------
Professoren en docenten komen over hun vakexpertise vertellen. Veel van onze Talentvol-leden ontdekken nog wat ze wel of niet leuk vinden, zijn bang om ontgoocheld te worden, zijn bang voor risico's. Om de vrijheid van de deelnemers te garanderen, vinden ernaast ook de projectruimtes en studiemomenten plaats.

Ze zijn vrij om naar de aansluitende ruimte te gaan en daar hun eigen ding te doen wanneer de deepdive niet was wat ze verwachtten. De idee dat ze een 'plan B' hebben, trekt hen over de streep om uit hun comfortzone te gaan en dingen uit te proberen die ze eerder nog nooit hebben gedaan. Stel je nu eens voor dat het leuk is?
 

Inschrijving mogelijk via: https://talentvol.simplybook.it/v2/?fbclid=IwAR2IRktWSS50pK7dBh2_LG-bmGLzYTAR1F_V8Uk_kLb2nxTPFxDktOCWVs4#book/category/1/

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Kunstnavigator en Creanaut

Fijn initiatief! 

KennisbankThema'sExterne blogsProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOver TALENT