Activiteit

Leerkrachtenopleiding - Hoogbegaafde leerlingen op de middelbare school – Antwerpen

21 maart 2023
Datum: Dinsdag 21 maart 2023 - dinsdag 25 april 2023
Tijd: 09:00 tot 16:00
Type: Training

Driedaagse cursus als ondersteuningspakket voor middelbare scholen. In deze opleiding zal het signaleren van hoogbegaafdheid en het omgaan met deze leerlingen op school en in de klas centraal staan. Daarbij wordt in de cursus uitgebreid aandacht besteed aan de dagelijkse praktijk op school.

Heb je je als leerkracht/docent al eens afgevraagd waarom een leerling tijdens de les meer kennis lijkt te bezitten dan wat hij tijdens toetsen laat zien? Heb je soms de indruk dat slimme leerlingen niet altijd hard en gericht studeren? Dat slim zijn niet per definitie genoeg is om ook succesvol te zijn? Dat hoogbegaafde kinderen meer en meer desinteresse hebben in studeren. Als al deze vragen je bezighouden en je interesse hebt om na te gaan hoe een hoogbegaafde leerling op de middelbare school in het algemeen en in jouw les in het bijzonder kan worden aangepakt, dan is deze cursus zeker iets voor jou. Tijdens deze driedaagse cursus geven we inzicht in wat hoogbegaafdheid is, reiken we didactische mogelijkheden en concepten aan en gaan we dieper in op de praktische school- en lessituatie. We leren je hoe om te gaan met differentiatie in en buiten je les en geven je tips hoe deze leerlingen op de juiste manier te begeleiden. Natuurlijk proberen we een antwoord te formuleren op al jouw vragen.

Schoolleiders krijgen informatie over het maken en borgen van beleid voor hoogbegaafden op school, uitgaand van de (nieuwe) wettelijke mogelijkheden.

 

Wanneer: dinsdag 21 maart & maandag 27 maart & dinsdag 25 april

Voor wie: directies, zorgcoördinatoren/coördinatoren passend onderwijs, leerlingbegeleiders, leerkrachten/docenten en CLB-medewerkers/pedagogisch en didactisch medewerkers uit alle richtingen van het voortgezet onderwijs

Dagindeling:

08.45 u. tot 09.00 u.: Ontvangst met koffie

09.00 u. tot 12.00 u.: Deel 1

12.00 u. tot 13.00 u.: Lunch

13.00 u. tot 16.00 u.: Deel 2

Deelnamekosten: 

De prijs voor deze cursus bedraagt € 345 per deelnemer (inclusief syllabus, koffie en lunch)

Docenten: mevr. Marga Keijsers en prof. dr. Tessa Kieboom (beiden ECHA-specialist)

 

https://www.exentra.be/agenda-item/leerkrachtenopleiding-hoogbegaafde-leerlingen-op-de-middelbare-school-antwerpen-ac8136/

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Thema'sLeermodulesProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOndersteuningsbeleid CSFNieuwsbriefOver TALENT