Activiteit

Dagtraject Leuven

28 oktober 2022
Locatie: Villa aan de Aa
Datum: Vrijdag 28 oktober 2022
Tijd: 09:00 tot 15:00
Type: Training

We werken met kinderen voor wie de schoolse aanpassingen nog niet voldoende zijn - en het misschien nooit zullen zijn - kinderen in huisonderwijs, en kinderen die zich onbegrepen voelen onder andere kinderen. Je kind hoeft géén IQ-test van uitzonderlijke hoogbegaafdheid te hebben. Twijfel je of dit traject iets voor jouw kind is, neem dan zeker contact met ons op.

De begeleider van onze groepjes (max. 7 deelnemers) treedt op als mentor. Onze begeleiders zijn géén meesters of juffen, maar ondersteunen het kind en begeleiden het tijdens de projecten die we samen met hen uitwerken. Tijdens deze dagtrajecten werken we aan hoofd, hart en lichaam. Dit wil zeggen dat we de kinderen uitdaging geven (hoofd), met hen werken aan zelfinzicht en alle typische hoogbegaafdheidsproblemen zoals faalangst, perfectionisme, overprikkeling, rust in je hoofd (hart), en lichaamsgericht werken om te ontdekken welke invloed je hoofd heeft op je lichaam (lichaam). Onze unieke, holistische aanpak zorgt er dus voor dat we méér zijn dan een plusklas.

In onze groepjes zitten ze samen op basis van ontwikkelingsniveau. Op die manier ontdekken ze dat ze niet de enige zijn die denkt en voelt zoals hen. Veel van onze kinderen hebben te kampen met eenzaamheid, hebben geen plekje waar ze gewoon zichzelf kunnen zijn en waar ze met hun vragen terecht kunnen. Door te ontdekken dat ze niet alleen op de wereld zijn en dat er plekje bestaat waar ze gewoon lekker zichzelf kunnen zijn, staan ze steviger in de wereld en kunnen ze hun batterijen terug opladen.

Bij Talentvol komen we ’s morgens gezellig samen. Tijdens deze dag werk je aan een thema dat een hele trimester voortloopt. Je ontwikkelt bijvoorbeeld je eigen land. Elke sessie bouw je je eigen land net iets meer op. We leren studeren, plannen, opzoeken, stapsgewijs te werk gaan, al je informatie bij elkaar houden, hoofd- en bijzaken onderscheiden. We leren van elkaar wanneer we met een probleem zitten, misschien heeft die andere wel een oplossing? We gaan ook steeds creatief aan de slag. Want wat in ons hoofd zit, mag er ook uitkomen zodat de rest van de wereld kan zien wat je gemaakt hebt!

Afwisselend hebben we ook een praatsessie en een lichaamsgerichte sessie. Zo leren we onze gedachten verwoorden en luisteren naar elkaar, en leren we de andere keer ons eigen lichaam weer wat beter kennen.

Wat ook leuk is: we houden van lange pauzes. Want stevig werken vraagt stevig ontspannen!

Meer info: www.talentvol.be‚Äč

Contact: 0472256005 of info@talentvol.be

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »