Activiteit

Kangoeroeklas: Vervoer @Kadee-en-Kadet

9 november 2022
Locatie: Kadee en Kadet
Datum: 9 november 2022 - 21 december 2022
Tijd: 09:30 tot 12:00
Type: Evenement

Vervoer

Wat is vervoer? Hoe wordt een vrachtwagen gemaakt? Waarom blijft een boot drijven? Hoe kan je een fietsband vervangen? Wat moet je kunnen als treinmachinist? Bepaalt de vorm van een papieren vliegtuigje hoe goed je vliegtuigje vliegt? Hoe wordt een auto gemaakt? Proefondervindelijk zoeken we een antwoord op al deze (én nog meer) vragen.

Kangoeroewerking

De kangoeroewerking is een groepstraject en is erop gericht om hoogbegaafde kinderen samen te brengen. Op die manier kunnen kinderen ervaren dat ze niet de enige zijn die op een andere manier denken en ontmoeten ze kinderen die misschien wel over dezelfde interesses beschikken.

Hun andere manier van denken staat centraal. Naast het gewone begrijpen, onthouden en toepassen van informatie, krijgen kinderen de kans om ook te gaan analyseren, evalueren en te creëren. Tegelijkertijd oefenen we op doorzetten en leren we omgaan met faalangst. Ook leren we samenwerken, overleggen met elkaar, luisteren naar elkaar. Dit doen we door aan een gezamenlijk project te werken, waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt. 

Elke reeks krijgt een ander thema mee, om zo tegemoet te komen aan hun brede interesses.  

Meer info:

  • Hoogbegaafde kleuters en kinderen tot en met de 1e graad lager onderwijs zijn welkom. Ook kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong zijn uiteraard welkom.
  • Alle data van de reeks: 9/11 – 16/11 – 30/11 – 7/12 – 14/12 - 21/12
  • Prijs: 360€

Deelnemers

U moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om uzelf aan te melden.

Bent u nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »
Thema'sLeermodulesProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenVoorbeeldscholenNieuwsbriefOver TALENT