Activiteit

Help! Is mijn hoogbegaafde kind aan het onderpresteren? Ze heeft goeie punten, dan is toch alles OK?

8 juni 2023
Datum: Donderdag 8 juni 2023
Tijd: 19:30 tot 22:00
Type: Seminar

In de 5de sessie gaan we dan verder op een problematiek waar we vandaag meestal veel te laat op ingrijpen. De onderpresteerder.

Waarom te laat ? Wel, veelal zal het hoogegaafde kind te laat gedetecteerd worden met een reele kans op vergaand onderpresteren. In het lager is er immers nogal eens geen vuiltje aan de lucht. Steeds goeie punten. Werk goed mee in de klas. Maar is eigenlijk aan het onderpresteren want moet thuis niets doen voor school. Haalt in de toetsen vlot goeie cijfers zonder moeite. 

Ja maar meneer. Ze zijn nog zo jong. Ze moeten toch nog genieten van het leven en kunnen spelen nu het nog kan.

Nee dus ! Als je hoogbegaafde kind in het lager niet uitgedaagd wordt mist ze een hele reeks vaardigheden die de andere kinderen dan wel leren. Dat zijn dan de zaken waar ze op latere leeftijd tegenaan zullen lopen. Het is dus super belangrijk je hoogbegaafde kind zo vroeg mogelijk uit te dagen. Zodat ze leren leren en leren falen.

Deze thema-avond geeft je meer inzicht in wat onderpresteren juist is. Hoe je het kan zien en hoe het juist in z’n werk gaat. Het is een zeer complexe problematiek waarbij dikwijls gewezen wordt naar de school en de manier van onderwijzen. Maar naast de school is er ook een heel belangrijke verantwoordelijkheid bij jullie als ouders. De invloed op je kind en zijn onderpresteren kan héél groot zijn. Deze avond confronteert je niet alleen met je eigen realiteit en je eigen rol, maar geeft je ook praktische handvaten om iets voor je reeds onderpresterende kind te gaan doen of preventief op te treden om het onderpresteren te voorkomen.

“Help! Is mijn hoogbegaafde kind aan het onderpresteren ? Ze heeft goeie punten, dan is toch alles OK ?”

Schrijf je nu in voor de hele reeks

  • Per persoon 150€ voor 6 sessies (5+1 gratis) (voor 12 uren vol nuttige info + met de nodige interactie en na de sessie mogelijkheid tot vragen)
  • Partner aan de helft van de prijs : 75€
  • Professionelen / leerkrachten : Vanaf 2de persoon 25% korting

(*) Kan je op één dan de sessies er niet bij zijn – geen probleem – je mag deze gratis volgen in de volgende reeks.

https://www.growth-mindset.be/pittige-themareeks-ouder-opleiding-hoogbegaafdheid-2/