Activiteit

Thema avond : algemene inleiding rond hoogbegaafdheid

23 maart 2023
Datum: Donderdag 23 maart 2023
Tijd: 19:30 tot 22:00
Type: Seminar

De eerste sessie laat je kennis maken met de basis aspecten van hoogbegaafdheid  : “Een algemeen beeld van hoogbegaafdheid. ’t Is heel veel meer dan gewoon slim zijn!”

Het is heel belangrijk om, voordat je naar concrete oplossingen kijken,  je eerst een goed zicht krijgt over de complexiteit van hoogbegaafdheid. Je wordt vandaag geconfronteerd met een aantal zaken in het gedrag van je kind :

  • Je hebt de indruk dat je kind thuis en dat op school 2 verschillende kinderen zijn.
  • Je kind kan enorm kwaad worden als er afspraken gemaakt zijn en deze daarna niet consequent toegepast worden
  • Er veel stress is bij je kind  van 6 jaar omdat ‘Trump’ zotte dingen zegt en doet. Gaat dit geen oorlog uit komen ? Wat gaan wij dan doen ?
  • Je dochter kan al mega complexe raadsels oplossen maar kan veters nog niet strikken.

Hoogbegaafdzijn is dus veel meer dan gewoon slim zijn. het is meer dan een hoog IQ hebben. Je hebt de zijnskenmerken zolas perfectionisme, de hoog-sensitiviteit, de asynchrone ontwikkeling, de andere vriendschapsverwachtigen …

In deze eerste thema avond leggen we de verschillende modellen van hoogbegaafdheid en wat ze betekenen grondig uit. Dit vormt dan de basis voor alle andere thema avonden. Dit is de sessie waar je vooral tot inzicht zal komen dat hoogbegaafdheid een complex gegeven is. Maar laat dat je niet afschrikken want in de volgende thema avonden zullen we telkens ook kijken hoe we hier dan mee aan de slag kunnen gaan. Waar de oplossingen (verstopt) zitten.

Je kan je inschrijven voor deze sessie (of voor de hele reeks) via https://www.growth-mindset.be/pittige-themareeks-ouder-opleiding-hoogbegaafdheid-2/