• Inspireren
  • Ondersteunen
  • Uitdagen

Platform cognitieve begaafdheid

Meld je aan

Het praktijkboek 'Mijn inspiratieboek/boost' werd voorgesteld op de studiedag van Project Voorbeeldscholen

Op 3 oktober werden de eerste twee jaar Project Voorbeeldscholen afgesloten met een praktijkgerichte studiedag. Meer dan 300 leraren kleuteronderwijs, lager onderwijs en secundair onderwijs kwamen samen met CLB-medewerkers, pedagogische begeleiders en andere geïnteresseerden afgezakt naar het Heilig Hart Instituut in Heverlee. Voor alle onderwijsniveaus werden er sessies ingericht. Zo kon bijvoorbeeld een kleuterleraar heel gericht inspiratie en praktijkvoorbeelden opdoen om onmiddellijk in de klas uit te proberen en konden leraren secundair onderwijs een sessie volgen rond de nieuwe regelgeving. Op de studiedag werd bovendien "Mijn inspiratieboost – Aan de slag met cognitief talent in het onderwijs" gelanceerd, een inspirerend praktijkboek geschreven door de projectmedewerkers van het Project Voorbeeldscholen. Dit boek is online te koop.

 

 
0
Nieuwe bijdragen afgelopen 7 dagen

Recent toegevoegd door de redactie:

Nieuwsbrief Expertisecentrum editie 19 - januari 2023

In deze nieuwsbrief:


Waarom presteren sommige cognitief begaafde leerlingen onder hun niveau? Motivatieprofielen van Vlaamse leerlingen
Lerende netwerken Project Voorbeeldscholen - wat...

Waarom presteren sommige cognitief begaafde leerlingen onder hun niveau?

Bevindingen uit het TALENT-onderzoek geven inzicht in de verschillende motivationele trajecten die bij begaafde leerlingen ten grondslag liggen aan onbetrokkenheid en onderpresteren.

Concretisering van kwaliteitsverwachtingen op gebied van onderwijs aan cognitief sterk functionerende leerlingen

Eén van de doelen van het project Voorbeeldscholen is het concretiseren van kwaliteitsindicatoren en -beelden voor beleid en praktijk ten aanzien van de begeleiding van CSF leerlingen. Dit...

Nieuw in het platform

Executieve functies de autometafoor en de daarbij ontwikkelde materialen

De autometafoor geeft een duidelijke, eenvoudige en positieve taal en beeld aan de 11 uitvoerende breinfuncties die zeer belangrijk zijn voor onze dagelijkse taakaanpak, werkhouding en zelfstandigheid.
Profielfoto van Ans Ramaut
Thema'sLeermodulesExterne blogsProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenVoorbeeldscholenOver TALENT