• Inspireren
  • Ondersteunen
  • Uitdagen

Platform cognitieve begaafdheid

Meld je aan

Begaafdheid en emotionele intelligentie

Hebben hoogbegaafde kinderen een hogere emotionele intelligentie dan gemiddeld begaafde kinderen? Stel deze vraag aan verschillende mensen rondom je heen en de kans is groot dat je heel wat verschillende antwoorden krijgt. In een recent artikel in High Ability Studies brengen onderzoekers Alabbasi, Ayoub en Ziegler de resultaten van 21 studies bij elkaar om te bekijken hoe het nu precies zit met dat verband tussen hoogbegaafdheid en emotionele intelligentie.

Hun conclusie? Hoogbegaafde kinderen scoren gemiddeld beter op vlak van emotionele intelligentie dan hun gemiddeld begaafde leeftijdsgenoten, maar het verschil tussen beide groepen is eerder klein. Al zijn er ook bij deze conclusie kanttekeningen te maken.

Lees je graag verder? Klik dan snel door naar het volledige artikel.

 

0
Nieuwe bijdragen afgelopen 7 dagen

Recent toegevoegd door de redactie:

Hoogbegaafdheid en emotionele intelligentie: een complex verhaal

Hebben hoogbegaafde kinderen een hogere emotionele intelligentie dan gemiddeld begaafde kinderen? In een recent artikel brengen onderzoekers de resultaten van 21 studies bij elkaar om te bekijken hoe het nu precies zit...

Autonomie, verbondenheid en competentie bij hoogbegaafde leerlingen

Als leerkrachten er beter in slagen om leerlingen in hun psychologische basisbehoeften te ondersteunen, dan zijn deze meer gemotiveerd voor school. Vraag is of er op dit vlak verschillen bestaan tussen hoogbegaafde en niet-hoogbegaafde leerlingen.

Overzicht differentiatie- en verrijkingsmaterialen

In bijlage vind je een overzicht van diverse differentiatie- en verrijkingsmaterialen die op de markt aangeboden worden. Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet.

Nieuw in het platform

Creativiteit als talentenkompas - verscheen in Sterk! in Autisme

Mijn artikel verscheen in Sterk! In Autisme - tijdschrift van Autisme Centraal.Cognitief sterk - dubbel bijzonder
KennisbankThema'sExterne blogsProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOver TALENT