Activiteit

Traject begaafdheidscoördinator

8 april 2024
Datum: Maandag 8 april 2024 - woensdag 17 april 2024
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Ben je leerkracht en heb je af en toe een vermoeden van hoogbegaafdheid bij één of meerdere kinderen in je klas of school en wil je graag (bijkomende) kennis om deze doelgroep te herkennen en goed te kunnen ondersteunen? Ben je zorgcoördinator of leerlingbegeleider en wil je met jouw school een beleid op leerlingenbegeleiding uitwerken met de focus op cognitief sterk functionerende leerlingen? Ben je directeur en wens je je team te ondersteunen in de zoektocht naar handvaten voor begeleiding van deze groep leerlingen? Dan is onze opleiding tot Begaafdheidscoördinator beslist iets voor jou. Je verwerft als professional een stevige, wetenschappelijk onderbouwde basis in begaafdheid en cognitief sterk functioneren naast heel wat tools voor praktische toepassingen waarmee je direct aan de slag kan op jouw school.

Het traject is een mix van kennis- en praktijkmodules waardoor je kritisch leert kijken en praktisch leert handelen. Acht modules zijn verplicht voor iedereen die het traject volgt. Daarnaast kan je nog vijf andere modules vrij kiezen zodat de opleiding beter aansluit bij jouw behoeften of bij jouw doelgroep. Er zijn immers keuzemodules voor de kleuterschool, de lagere school of het secundair onderwijs. Er is een modelprogramma voor elke doelgroep, maar je kan ook zelf je eigen programma samenstellen.

Heb je nog vragen, neem dan zeker contact op met Sabine Sypré, verantwoordelijke opleidingen van Hoogbloeier en coördinator van dit traject via opleidingen@hoogbloeier.be of  0478 20 69 87. Zij bekijkt graag samen met jou en/of je school welke modules het beste bij jou/jullie passen.

Inschrijven voor dit traject kan hier

Thema'sLeermodulesProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOndersteuningsbeleid CSFNieuwsbriefOver TALENT