Activiteit

Kangoeroeklas: Kleur @Kadee-en-Kadet

5 oktober 2022
Locatie: Kadee en Kadet
Datum: Woensdag 5 oktober 2022
Tijd: 09:30 tot 12:00
Type: Evenement

Wat is kleur eigenlijk? Hoe maakten mensen vroeger ‘kleur’? We gaan op uiteenlopende manieren met “kleur” aan de slag. We doen verschillende proefjes om te zien hoe kleur zich gedraagt in telkens andere omstandigheden. We maken verschillende kunstwerken met kleur en kijken wat het effect is wanneer we kleuren op een andere manier met elkaar combineren.

De kangoeroewerking is een groepstraject en is erop gericht om hoogbegaafde kinderen samen te brengen. Op die manier kunnen kinderen ervaren dat ze niet de enige zijn die op een andere manier denken en ontmoeten ze kinderen die misschien wel over dezelfde interesses beschikken.

Hun andere manier van denken staat centraal. Naast het gewone begrijpen, onthouden en toepassen van informatie, krijgen kinderen de kans om ook te gaan analyseren, evalueren en te creëren. Tegelijkertijd oefenen we op doorzetten en leren we omgaan met faalangst. Ook leren we samenwerken, overleggen met elkaar, luisteren naar elkaar. Dit doen we door aan een gezamenlijk project te werken, waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt. 

Elke reeks krijgt een ander thema mee, om zo tegemoet te komen aan hun brede interesses.  

Meer info:

  • Hoogbegaafde kleuters en kinderen tot en met de 1e graad lager onderwijs zijn welkom. Ook kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong zijn uiteraard welkom.
  • Alle data van de reeks: 28/9 – 5/10 – 19/10 – 26/10

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »