Blogoverzicht

Positive Discipline : wees een hangmat ouder en geef je kind de ruimte

14 mei 2019

Net op een leuk artikel gestoten die perfect aangeeft wat we deze week in onze thema avond rond onderpresteren verteld hebben rond taken doen. (Positive Discipline tips die we ook in de oudercursus zullen meegeven).

Jij als ouder speelt een heel belangrijke rol in de groei van je kind … en dus ook in de kans dat je kind gaat onderpresteren. En het zit hem dus echt ook vooral in die kleine dingen. Laat je kind zelf leren, laat ze fouten maken. Geef niet de antwoorden en goeie raad maar stel vragen die ze aanzetten tot nadenken. Geef ze taakjes zodat ze mee de verantwoordelijkheid dragen om te zorgen dat alles vlot kan gaan in het gezin. Ook buiten de school mag je kind nog veel bijleren … de zone van naaste ontwikkelingis daar even veel van toepassing !

Laat je kind dus taken doen en fouten maken! Geeft eerst wat meer stress maar alles komt uiteindelijk wel goed.

Wees een hangmatouder en geef je kind de ruimte

‘Mam, wil je me even helpen? Ik kan er niet bij!’, schreeuwt mijn zoon van tien ongeduldig. Hij kan niet bij de glazen op de bovenste plank van de kast. Snel schuif ik een glas naar voren, zodat mijn dorstige zoon er een kan pakken. Ondertussen heeft hij al een kruk gepakt en tot mijn … Meer lezen overWees een hangmatouder en geef je kind de ruimte

Kiind

 

Uit Blog : https://www.growth-mindset.be/positive-discipline-wees-een-hangmat-ouder-en-geef-je-kind-de-ruimte/

Thema'sLeermodulesProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenVoorbeeldscholenNieuwsbriefOver TALENT