Activiteit

Hoogbloeier traject Begaafdheidscoach - Mechelen

5 november 2024
Locatie: Het Predikheren
Datum: Dinsdag 5 november 2024 - vrijdag 10 januari 2025
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Als professional in de zorg kom je regelmatig in aanraking met (hoog)begaafde kinderen of jongeren. Ben je therapeut en wil je (nog beter) begrijpen waarom cognitief begaafde jongeren soms tot onderpresteren komen zodat je weet hoe je hen optimaal kan begeleiden? Ben je psycholoog, orthopedagoog, coach,… en zie je regelmatig begaafde kinderen/jongeren in je praktijk maar zoek je nog extra kennis die je kan implementeren in je praktijk?….

Herken je je in één van bovenstaande situaties, dan is onze opleiding tot Begaafdheidscoach beslist iets voor jou. Met deze zeer uitgebreide en diepgaande theoretische en praktische opleiding vergroot je je wetenschappelijke kennis op het gebied van diagnosticeren en begeleiden van (hoog)begaafden en begaafde onderpresteerders in een adviespraktijk. Tijdens de opleiding worden concrete cases afgewisseld met wetenschappelijke theorievorming over het onderwerp. Hierdoor ben je in staat om wetenschappelijk onderbouwde adviezen te geven en daar een juiste praktische aanpak aan te koppelen.

Het traject is een mix van kennis- en praktijkmodules waardoor je kritisch leert kijken en praktisch leert handelen. Acht modules zijn verplicht voor iedereen die het traject volgt. Daarnaast kan je nog vijf andere modules vrij kiezen zodat de opleiding beter aansluit bij jouw behoeften of bij jouw doelgroep. Zo zijn er keuzemodules voor coaches die met kinderen, jongeren of volwassenen werken. Elk traject wordt afgesloten met een terugkomdag. Op deze dag maken we uitgebreid tijd voor al jullie vragen, overlopen we samen het examen voor het verplichte gedeelte en plannen we een intervisiemoment waarin jullie cases aan bod kunnen komen.

Het Hoogbloeier traject begaafdheidscoach wordt gecoördineerd door dr. Sabine Sypré, ECHA Specialist en verantwoordelijke opleidingen Hoogbloeier®. Zij geeft ook de verplichte kennismodules. Voor de keuzemodules kunnen er andere lesgevers zijn.

De verplichte modules vinden plaats bij Het Predikheren in Mechelen. Keuzemodules kunnen op andere locaties georganiseerd worden.

Meer informatie of inschrijven? Dat kan via deze link.

Thema'sLeermodulesProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOndersteuningsbeleid CSFNieuwsbriefOver TALENT