Blogoverzicht

Ontwikkelingsvoorsprong vaak te laat herkend : heel belangrijk. Hoe sneller je stappen zet, hoe kleiner je problemen zullen zijn.

10 mei 2019

Bij ons startte het bij ons derde kind.

Ons gromicoach verhaal is gestart bij ons derde kind. Deze veranderde heel snel als ze in de kleuterklas zat. Gedurende die drie jaar kleuterklas was het een hele uitdaging en we hadden geen flauw idee waarom ons kind zo moeilijk was.

Bij de eerste 2 hadden we helemaal geen probleem gehad (of dat dachten we toen toch nog). Door een toevallig gesprek hadden we het geluk in contact te komen met Sabine van Hoogbloeier. Sindsdien is er best wel veranderd in ons leven : het volledige startverhaal kan je vinden onder Hoogbegaafdheid?! Dat bestaat niet…!

Door de jaren heen hebben we heel veel bijgeleerd rond hoogbegaafdheid. Al 2 reeksen thema-avonden hebben we ondertussen gegeven, 3de reeks is bezig. Telkens met heel veel positieve respons. We hebben ook al veel kinderen gecoacht en veel ouders begeleid. De ervaring en anekdotes verwerken we mee in onze avonden. Ook voor scholen is dit zeker een interessante start om kennis te vergaren rond hoogbegaafdheid.

Het werk is zeker nog niet af. Eén van de belangrijke doelstelling is om de kinderen zo vroeg mogelijk te kunnen detecteren zodat de ‘schade’ nog beperkt is. De thema avonden helpen je als ouder om hoogbegaafdheid goed te begrijpen. Met de nodige tools kunnen we dan vermijden dat je kind vastloopt in het lager, middelbaar of soms zelfs pas aan unief. Want dan is het een stuk moeilijker om nieuwe gewoontes aan te leren en je vol potentieel te vinden.

Vandaag zijn we dus ook heel tevreden dat er zo'n initiatief is zoals Project Talent. En dat Sabine hier mee haar schouders onder zet. Als je denkt dat ze zoveel jaar geleden gestart is in Gent in een situatie waar er zo goed als niets was in Vlaanderen. Dan zijn we vandaag al een heel eind verder. Gisteren bv hadden we bij Gromicoach hier in Kortrijk 39 man !! in onze thema avond.

Leerkrachten en ouders. Die nu een stukje meer weten rond onderpresteren en het belang van de ouders en de school om dit op te lossen zodat we in de toekomst minder uitval hebben van hoogbegaafde kinderen in het onderwijs.

 

Mooi werk dus !!

Thx