Scholen & Organisaties

Naar het overzicht

Uit-Zicht: studie(keuze)begeleiding - loopbaanbegeleiding - kerntalentenanalyse

Individuele coaching voor jongeren en jongvolwassenen die te kampen hebben met leerproblemen, demotivatie, onderpresteren, studiekeuzestress... waarbij de aangeboden hulp steeds wordt afgestemd op de noden van de jongere met zijn/haar capaciteiten en eventuele (leer)beperkingen en -uitdagingen. Samen met hen ga ik op zoek naar een meer efficiënte leerhouding zodat ze, met meer zelfkennis én een verhoogd zelfvertrouwen, hun studies zelfredzamer en gemotiveerder kunnen verderzetten. Naast 20 jaar ervaring als leerkracht in het secundair onderwijs en het geven van pedagogische vormingen aan professionelen, verdiep(te) ik mij in hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, concentratiestoornissen, faalangst,  autisme, oplossingsgericht werken… en volg(de) diverse cursussen hierrond. ​De kerntalentenanalyse wordt ingezet bij o.a. demotivatieproblemen, onderpresteren en studiekeuzebegeleiding.

Daarnaast kan je bij UIT-ZICHT ook terecht voor loopbaancoaching en dit in samenwerking met Coretalents en de VDAB. De begeleiding vertrekt vanuit de kerntalentenanalyse. De analyse biedt meer zelfinzicht, toont zwart op wit waar je energiegevers en -vreters liggen, wat jouw valkuilen zijn. De puzzelstukjes vallen op hun plaats waardoor je gerichter tot actie overgaat. Mijn expertise ligt binnen hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, faalangst en het onderwijsveld.

In 2015 kreeg de Danielle Krekels met haar Coretalents-methode de Mensa Fonds Award. Haar ontdekking en werk met de kerntalentenmethode blijkt een zeer grote meerwaarde voor hoogbegaafden.

Kwalificaties kan je nalezen op: https://www.uit-zicht.com/wie-ik-ben.html
Reviews kan je nalezen op Google.

Wat doen jullie op het gebied van cognitieve begaafdheid?

- kerntalentenanalyse als tool om op 3u tijd een beter zelfzicht te krijgen waarbij gefocust wordt op de intrinsieke motivatie, het potentieel en de persoonlijkheid!

- Ondersteuning naar leermethodiek, plannen

- uitschrijven en begeleiden van individuele leertrajecten. Dit doe  ik vanuit de jongere zijn/haar kerntalenten om zo zéker de juiste accenten en stimuli in te bouwen en dit uiteraard in overleg met de jongere en de ouders. Dit kan zowel een aangepast traject binnen school zijn, maar ook andere opties zijn mogelijk zoals examencommissie, duaal leren, thuisonderwijs of combinatie van... Samen maken we een scenario op die desgewenst aan de school kan voorgelegd worden en die de jongere weer UIT-ZICHT biedt, motivatie en zelfvertrouwen! 

- schooloverleg (brug tussen ouders, jongere en leerkrachten)

- ...

Type Zelfstandige
Website https://www.uit-zicht.com/
Twitter
LinkedIn
Facebook https://www.facebook.com/studiebegeleidingBrugge
Plaats Brugge
Adres Baanderheerstraat 13
Postcode 8310
Toegevoegd door Sylvia Van Loo
Thema'sLeermodulesProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOndersteuningsbeleid CSFNieuwsbriefOver TALENT