Scholen & Organisaties

Naar het overzicht

Talent3XL

Talent3XL ontwikkelt samen met partners scholing, aanpakken en materialen om cognitief begaafde kinderen te helpen groeien in 9 kerncompetenties. Daarbij staat 3XL voor 3 keer leren.  Zelfsturing, samenwerken en communiceren vormen samen: "leren leven" of de sociaal emotionele vorming. Aanpakken kennen, kunnen plannen en kunnen doorzetten vormen samen: "leren leren" of de praktische vorming. En tenslotte onderzoeken, ontwerpen en reflecteren vormen samen: "leren denken" of de cognitieve vorming. 

Wat doen jullie op het gebied van cognitieve begaafdheid?

Het gaat dus om ondersteuning van de ontwikkeling van cognitief begaafde kinderen in de volle breedte. Ik streef daarbij naar stimulerende signalering: liever begaafd onderwijs dan onderwijs voor begaafden. Ik verzorg hierover scholing. Want veel onderwijscollega's willen wel differentiëren om ook passend onderwijs te realiseren voor hoogbegaafde kinderen, maar ze lopen praktisch tegen teveel zaken aan die hen doet geloven dat het niet echt mogelijk is. 

Type Zelfstandige
Website https://www.talent3xl.nl/
Twitter @JanNuland
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/jan-van-nuland-a7508323/
Facebook https://www.facebook.com/Talent3XL
Plaats Rosmalen
Adres Pastoriestraat 32
Postcode 5241TD
Toegevoegd door Jan van Nuland (Talent3XL)

Onlangs toegevoegd door medewerkers van Talent3XL

Gratis downloads: MIP Themapakketten met ruimte voor elke talent!

In elke klas zitten kinderen die meer en andere differentiatie nodig hebben dan drie sterrenopdrachten of plusboekjes. Of het nu gaat om kleuters die misschien nog niet kunnen lezen, of om kinderen die de...
Thema'sLeermodulesProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOndersteuningsbeleid CSFNieuwsbriefOver TALENT