Zorgen voor talent

25 april 2019
1729
Datum: 25 april 2019
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Congres

Op 25 april 2019 organiseert project TALENT een studiedag rond cognitieve begaafdheid in Leuven. Deze studiedag draagt de titel 'Zorgen voor talent'. Meer informatie over het porgramma en mogelijkheid tot inschrijven vindt u hier.

Conferentie

Cognitief begaafde kinderen stellen eigen uitdagingen aan het onderwijs, de zorg en de opvoeding die voor hen worden georganiseerd. Tijdens onze studiedag, die de titel "Zorgen voor talent" meekreeg, gaan we niet alleen dieper in op de noden van cognitief begaafde kinderen, maar proberen we ook zicht te geven op wat werkt voor deze kinderen. Daarbij vertrekken we van de inzichten uit het meest recente wetenschappelijk onderzoek rond dit topic. Als klap op de vuurpijl lanceren we het TALENT-platform, waarvan we hopen dat het zal uitgroeien tot een online plek voor al wie met cognitief begaafde kinderen te maken krijgt en er meer over wil weten.

Focus van deze eerste TALENT-studiedag ligt op de zorg voor cognitief begaafde leerlingen in het basis- en secundair onderwijs. We hebben onder meer prof. Nicholas Colangelo (USA) te gast, die vanuit zijn rijke ervaring zijn licht zal laten schijnen op onderpresteren bij begaafde kinderen. Daarbij licht hij niet alleen mogelijke oorzaken toe, maar gaat hij ook dieper in op mogelijke oplossingen. Verder bevat onze studiedag sessies rond flexibele leerwegen, binnenklasdifferentiatie, signalering en diagnostiek, verrijkingsmateriaal en zorgbeleid. We laten wetenschappers aan het woord, maar ook leerkrachten en ouders.

Wil u meer weten? Bekijk dan zeker het gedetailleerde programma van "Zorgen voor talent"

Bijlagen

KennisbankThema'sExterne blogsProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOver TALENT