Activiteit

MAAN - Externe plusklas Galileo

24 januari 2024
Locatie: MOre coaching
Datum: Woensdag 24 januari 2024
Tijd: 09:00 tot 12:30
Type: Training

https://discoveryouruniverse.webnode.be

De aarde is onze veilige, vertrouwde plek waar je leert en jezelf ontplooit: in je gezin, op school, tijdens je hobby's ... Buiten deze comfortzone is nog veel meer te ontdekken. De Galileotrajecten nemen je mee doorheen de magie die de ruimte te bieden heeft.

Vanop de Maan kunnen we terugkijken naar onze vaste routines op de Aarde. Als dichtstbijzijnde hemellichaam buiten onze veilige atmosfeer is dit de ideale plek om onze verdere reis voor te bereiden, om dieper de ruimte in te gaan. Dit doen we met korte afgelijnde projecten, die we van nabij begeleiden en opvolgen. De projecten duren 2 uur en zijn zo opgebouwd om snellere denkers te leren hoe ze leren, zodat ze hun bijzondere capaciteiten beter en meer bewust leren inzetten: van jezelf tegenkomen, door de leerkuil gaan, tot een groeimindset ontwikkelen. Het gaat dus niet zozeer om het resultaat, maar om het denkproces zelf.

De nadruk ligt op het individueel versterkend groeitraject in een groepje van vier tot acht kinderen.

De projecten worden aangevuld met de groepstraining ACT4kids waar de kinderen leren hoe ze kunnen omgaan met moeilijke situaties, hoe ze zichzelf kunnen en mogen zijn en hoe ze kunnen leren om datgene te doen wat ze graag willen doen in hun leven. Deze training van ongeveer 90 minuten sluit telkens aan bij het project. De transfer vanuit Act4kids naar de concrete projecten maakt onze aanpak uniek. 

Vanaf 24.01.2024 / lagere schoolkinderen 2de en 3de graad

 

 

 
 
Thema'sLeermodulesProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOndersteuningsbeleid CSFNieuwsbriefOver TALENT