Activiteit

Samen Sterk in Emoties - Externe plusklas DiscoverYourUniverse & Galileo

19 januari 2024
Locatie: VISTA MDC
Datum: Vrijdag 19 januari 2024 - vrijdag 17 mei 2024
Tijd: 13:30 tot 15:30
Type: Training

Kinderen & jongeren - 3de graad lager & 1ste graad secundair onderwijs

De cognitieve mogelijkheden van kinderen en jongeren kunnen zich pas verder ontplooien wanneer ze ook de kracht in zichzelf ontdekken en ontwikkelen. Dit kan door in te zetten op psycho-educatie en training die expliciet aandacht besteedt aan onze persoonlijke krachtbronnen: executieve vaardigheden, groeimindset, emotieregulatie, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden.
In het dagelijks leven bezorgen allerlei situaties ons soms stress of een minder fijn gevoel: we vinden fouten maken niet zo leuk, we hebben ruzie, we kunnen niet winnen bij een spel, we
vinden school saai, het is moeilijk om een vriend te vinden, we zijn verliefd of we verliezen iemand die we graag zien. Het is oké om ons minder goed te voelen, maar soms kunnen deze gevoelens zo overweldigend worden dat ze ons kunnen tegenhouden of het ons moeilijk maken om ons terug goed te voelen.
Samen Sterk in Emoties is gebaseerd op de EuReKAtraining (Emotieregulatietraining bij kinderen en adolescenten) ontwikkeld aan de Universiteit van Gent. Tijdens het laatste half uur maken we tijd om elkaar via gezelschapsspelen nog beter te leren kennen en de vaardigheden verder in te oefenen.

https://discoveryouruniverse.webnode.be
 
Lees meer over: emotieregulatie