Activiteit

Kangoeroeklas: De Beschaving @Kadee-en-Kadet

18 januari 2023
Locatie: Kadee en Kadet
Datum: Woensdag 18 januari 2023
Tijd: 09:30 tot 12:00
Type: Evenement

Kangoeroeklas

In deze reeks gaan we op bezoek bij de Egyptenaren, de Grieken en de Romeinen. We bekijken piramides van dichtbij en gaan aan de slag met Papyrus, we bekijken de Griekse tempels en maken kennis met Amfora’s, we leren hoe een Romeinse soldaat gekleed ging en nog veel meer.

Kangoeroewerking

De kangoeroewerking is een groepstraject en is erop gericht om hoogbegaafde kinderen samen te brengen. Op die manier kunnen kinderen ervaren dat ze niet de enige zijn die op een andere manier denken en ontmoeten ze kinderen die misschien wel over dezelfde interesses beschikken.

Hun andere manier van denken staat centraal. Naast het gewone begrijpen, onthouden en toepassen van informatie, krijgen kinderen de kans om ook te gaan analyseren, evalueren en te creëren. Tegelijkertijd oefenen we op doorzetten en leren we omgaan met faalangst. Ook leren we samenwerken, overleggen met elkaar, luisteren naar elkaar. Dit doen we door aan een gezamenlijk project te werken, waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt. 

Elke reeks krijgt een ander thema mee, om zo tegemoet te komen aan hun brede interesses.  

Meer info:

  • Hoogbegaafde kleuters en kinderen tot en met de 1e graad lager onderwijs zijn welkom. Ook kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong zijn uiteraard welkom.
  • Alle data van de reeks: 11/1- 18/1-25/1-8/2 – 15/2 (2023)
  • Prijs: 300€
Lees meer over: kangoeroeklas

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om te kunnen zien wie zich aangemeld heeft en/of om je zelf aan te melden.

Ben je nog niet geregistreerd op deze website? Registreren »