Scholen & Organisaties

Naar het overzicht

Stedelijk Lyceum Pestalozzi

Missie: individuele talentontwikkeling
Zeg niet zomaar school tegen het Stedelijk Lyceum Pestalozzi!

leerlingen zijn aan het schrijvenHet schoolteam zet alles op alles om jou klaar te maken voor het hoger onderwijs. We zetten in op een sterke opleiding en leerloopbaanbegeleiding zodat iedereen een gepast diploma haalt.

Eerste graad

Je zoekt samen met je leerkrachten waar je goed in bent en waar je interesses liggen. Je maakt kennis met verschillende interessegebieden in een beschermde en creatieve omgeving.
Je kiest in het keuzegedeelte voor Klassieke talen of Moderne talen en wetenschappen. In het tweede jaar kies je een basisoptie Klassieke talen of Moderne talen en wetenschappen of Stem-wetenschappen. Enkel leerlingen die in het eerste jaar Klassiek talen als keuze namen kunnen de basisoptie klassieke talen in het 2de jaar kiezen.

Iedereen leert anders. Daarom kan je bij ons kiezen voor de manier waarop je de leerstof te verwerken krijgt:

Je voelt je goed in de alledaagse manier van werken? Je kiest voor klassieke talen of Moderne talen en wetenschappen zonder meer’. Wil je graag je talenten ontdekken? Wil je samen met je ouders en de school op zoek gaan naar de juiste studierichting in het derde middelbaar? Ben je creatief en werk je graag in groep of aan projecten? Dan zijn de projecten Talen en Culturen- Kunst, Design en Media-Welzijn en Maatschappij in het eerste jaar echt iets voor jou!   Zijn wetenschappelijke projecten jouw passie? Kies dan in het tweede jaar voor onze richting Stem-wetenschappen.
Bij inschrijving laat je ons weten hoe je je keuze uur wil invullen : extra wetenschappen, kunst of ICT.
Heb je extra uitdaging nodig? Ben je gemotiveerd om zelfstandig te leren? Werk je graag in groep aan creatieve opdrachten? Misschien zoek je als hoogbegaafde een vervolg op de kangoeroeklas of klimopklas van de lagere school? Dan zal je je snel thuis voelen in onze I Learnklas!

Leertrajecten. Voor de vakken wiskunde en Nederlands krijgen alle leerlingen in het plus uur uitdieping of remediëring aangeboden. Hiervoor worden aangepaste klasgroepen gemaakt.

 

​Tweede en derde graad

We leggen de klemtoon op economie, taal, wetenschappen en humane wetenschappen. Om je goed voor te bereiden op het hoger onderwijs, besteden we, vooral in de derde graad, extra aandacht aan de vakken die eigen zijn aan je opleiding en  aan de onderzoekscompetentie.

Type School
Type school Secundair onderwijs 1ste graad, Secundair onderwijs 2de en 3de graad
Koepel school Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten vzw (OVSG vzw)
Website https://www.stedelijkonderwijs.be/stedelijklyceumpestalozzi
Twitter
LinkedIn
Facebook https://www.facebook.com/stedelijklyceumpestalozzi/
Plaats Antwerpen
Adres Jan de Voslei 6
Postcode 2020
Toegevoegd door Annick Liesenborghs
Thema'sLeermodulesProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOndersteuningsbeleid CSFNieuwsbriefOver TALENT