Scholen & Organisaties

Naar het overzicht

Enigma Coach

Als creatief coach begeleid ik kinderen en jongeren die vast gelopen zijn op eender welk psychosociaal vlak en die ondersteuning wensen. Het traject kan zowel individueel als in groep. Daarnaast richt ik me ook op het gezin als geheel, waarvoor ik verschillende trajecten aanbied. Naast het klassieke coachen, zijn er ook de krachtweekends en de ontheemingsweken naar Spanje (waarvoor ik samenwerk met een reattach therapeute ginder ter plaatse). Deze hebben vooral tot doel het gezin opnieuw in zijn kracht te zetten en even los van de dagelijkse beslommeringen eigen doelen te stellen.

Creatief mag je ruim bekijken, dit gaat over het creatief invullen van de sessie, afgaande op de interesses en persoonlijkheid van het kind of de jongere die voor me zit. Dit kan met creamaterialen zoals verf, klei, knippen en plakken. Maar dit kan evenzeer creatief met woorden, zoals poëzie en verhalen of dit kan het creatief interpreteren van relevante literatuur zijn. Kortom op creativiteit staat geen grens... Alles kan en alles mag!

Naast het coachende deel bied ik vanuit Mixkids ook een vrije tijdsaanbod aan met verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren en gezinnen die graag net dat ietsje meer met ontwikkelingsgelijken wensen te doen.

Wat doen jullie op het gebied van cognitieve begaafdheid?

Mijn coachingpraktijk staat open voor alle kinderen en jongeren. Vanuit mijn vroegere werksituatie en opleiding heb ik voeling met verschillende doelgroepen. Door het pad die ik met mijn eigen zoon bewandel heb ik besloten me echter te verdiepen in het domein van de hoogbegaafdheid. 

Momenteel bied ik individuele en gezinscoaching aan. Het is de bedoeling dat hier op termijn verschillende groepstrajecten (vb. rond weerbaarheid, rond doorzetting, ...) aan toegevoegd worden. Naast de coaching start ik vanaf september 2019 met een vrije tijdsaanbod voor hoogbegaafde kinderen, jongeren en gezinnen. 

Type Zelfstandige
Website http://www.enigmacoach.be/
Twitter
LinkedIn
Facebook https://www.facebook.com/enigmacoach/
Plaats Ingelmunster
Adres Oostrozebekestraat 121
Postcode 8770
Toegevoegd door Sara Pollet

Onlangs toegevoegd door medewerkers van Enigma Coach

Mix Kids creatieve workshops

Datum: 14 september 2019 - 6 juni 2020
Locatie: Enigma Coach
Type: Overig

Mix kids kamp voor gevoelige kinderen

Datum: 1 juli 2019 - 5 juli 2019
Locatie: Enigma Coach
Type: Overig
Thema'sLeermodulesProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOndersteuningsbeleid CSFNieuwsbriefOver TALENT