Scholen & Organisaties

Naar het overzicht

SPRING-STOF

SPRING-STOF geeft (deeltijds) onderwijs op maat, rekening houdend met de ontwikkelings- en leerbehoeften van elk kind. No child left bored!

Waarom?

Elk kind heeft het recht om elke dag iets nieuws te leren, ook degene met een cognitief talent... Cognitief sterke kinderen komen vaak bovenaan in de zorgpiramide van onderwijs terecht, en hebben nood aan een individueel aangepast curriculum. Individueel adaptief onderwijs is voor alle kinderen verrijkend, maar is een noodzaak voor begaafde leerlingen, zo stelt onderzoek. De zorg-noden van deze kinderen botsen tegen de grenzen van wat haalbaar is in het regulier onderwijs, wat een school aan individuele zorg kan bieden binnen haar context. De gevolgen zijn frustratie, verveling, school-demotivatie en soms zelfs drop out.

Wat doen jullie op het gebied van cognitieve begaafdheid?

We werken met cognitief getalenteerde kinderen rond de 7 uitdagingen in onderwijs aan cognitief getalenteerde kinderen (Tijl Koenderink).

Tijdens schooljaar 2019-2020 bieden we twee soorten trajecten aan voor kinderen van de lagere school: trimestertrajecten en jaartrajecten. (meer info op www.spring-stof.be)

In 2020 zullen we onze werking uitbreiden naar kleuters én eerste graad middelbaar. Schrijf je via info@spring-stof.be in om op de hoogte te blijven. Eind januari 2020 kondigen we via onze nieuwsbrief en website onze trajecten aan voor volgend schooljaar!

Noteer alvast onze infomomenten op 1 april en 27 mei 2020 in Leuven (telkens een sessie in de namiddag en een sessie 's avonds). Blijf je graag op de hoogte? Mail naar info@spring-stof.be.

Type VZW of Bedrijf
Website www.spring-stof.be
Twitter
LinkedIn
Facebook
Plaats Leuven (Kessel-Lo)
Adres Lange Lostraat 4a
Postcode 3010
Toegevoegd door Saskia Buyckx

Onlangs toegevoegd door medewerkers van SPRING-STOF

Infomoment SPRING-STOF

Datum: 19 mei 2021
Type: Training

Infosessie(s) SPRING-STOF vzw: visie, aanpak én aanbod zomer + schooljaar '21-'22

Datum: 10 maart 2021 - 11 maart 2021
Type: Seminar
Locatie: Online

Summer-School Spring-Stof

Datum: 1 juli 2020 - 3 juli 2020
Type: Seminar

Open les "SPRING-STOF"

Datum: 10 maart 2020
Type: Evenement

Infomoment SPRING-STOF 2020-2021

Datum: 27 mei 2020
Type: Seminar
Thema'sLeermodulesExterne blogsProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenVoorbeeldscholenOver TALENT