Scholen & Organisaties

Naar het overzicht

SPRING-STOF

SPRING-STOF geeft (deeltijds) onderwijs op maat, rekening houdend met de ontwikkelings- en leerbehoeften van elk kind. No child left bored!

Waarom?

Elk kind heeft het recht om elke dag iets nieuws te leren, ook degene met een cognitief talent... Cognitief sterke kinderen komen vaak bovenaan in de zorgpiramide van onderwijs terecht, en hebben nood aan een individueel aangepast curriculum. Individueel adaptief onderwijs is voor alle kinderen verrijkend, maar is een noodzaak voor begaafde leerlingen, zo stelt onderzoek. De zorg-noden van deze kinderen botsen tegen de grenzen van wat haalbaar is in het regulier onderwijs, wat een school aan individuele zorg kan bieden binnen haar context. De gevolgen zijn frustratie, verveling, school-demotivatie en soms zelfs drop out.

Wat doen jullie op het gebied van cognitieve begaafdheid?

We bieden onderwijs op maat aan cognitief getalenteerde leerlingen voor wie het aanbod op school onvoldoende is om hun leerhonger te stillen. Bij SPRING-STOF krijgen ze (deeltijds) onderwijs op maat in kleine groepjes ontwikkelingsgelijken om te versnellen, verbreden en verdiepen in leerstof en zo te werken aan essentiële vaardigheden als doorzetten, plannen, omgaan met frustraties, ...

 

Dit schooljaar hebben we een aanbod voor kinderen van 4 tot 17 jaar. Alle info over de trajecten van dit schooljaar is te vinden op www.spring-stof.be.

Ons aanbod voor schooljaar 2023-2024 wordt voorgesteld op ons infomoment op 8 maart. Inschrijven kan vanaf die dag.

 

Noteer alvast ons volgend infomoment 8 maart 2023 (online). Blijf je graag op de hoogte? Mail naar info@spring-stof.be.

Type VZW of Bedrijf
Website www.spring-stof.be
Twitter
LinkedIn
Facebook
Plaats Leuven (Kessel-Lo)
Adres Lange Lostraat 4a
Postcode 3010
Toegevoegd door Saskia Buyckx

Onlangs toegevoegd door medewerkers van SPRING-STOF