Activiteit

Onderwijsaanpassingen cognitief sterk functionerende leerlingen - Leuven

19 september 2024
Datum: Donderdag 19 september 2024
Tijd: 10:15 tot 12:30
Type: Training

De gewone aanpak in de klas is niet altijd afgestemd op wat begaafde leerlingen nodig hebben om te leren. Vertrekkend vanuit de leerkenmerken en niet-cognitieve persoonskenmerken van begaafde personen kunnen we hun onderwijsbehoeften bepalen en zo verschillende onderwijsaanpassingen voorstellen.

Cognitief begaafde leerlingen hebben evenveel recht op leren als andere leerlingen. De reguliere aanpak in de klas is echter niet altijd afgestemd op wat begaafde leerlingen nodig hebben om echt te leren. Een mismatch tussen hun behoeften en het onderwijsaanbod kan zorgen voor het dalen van de motivatie, wat op termijn tot onderpresteren kan leiden. Daarom is het belangrijk om leerkenmerken van deze leerlingen om te leren zetten naar onderwijsbehoeften en op die manier een juist onderwijsaanbod te selecteren.

In deze kennismodule leren we om leerkenmerken om te zetten naar onderwijsbehoeften, zien we waarom het noodzakelijk is om onderwijsaanpassingen te geven en wordt uitleg gegeven over het principe van compacten en verrijken.

Donderdag 19.09.2024 - Leuven
10.15 u. Onthaal met koffie of thee
10.30 u. Onderwijsaanpassingen cognitief sterk functionerende leerlingen
12.30 u. Einde

Deze module kan ook deel uitmaken van een traject. Je sluit dan aan bij de deelnemers van het traject die al eerder die dag zijn samengekomen. Gelieve dan ook niet vroeger te komen dan het aangegeven uur.

Lesgever

dr. Sabine Sypré, ECHA Specialist, verantwoordelijke opleidingen Hoogbloeier®.

Locatie

De module vindt plaats bij Kop van Kessel-Lo te Leuven.

Kop van Kessel-Lo
Leuvensestraat 18
3010 Leuven

Tarieven

  • Partners Hoogbloeier: 2 credits
  • Vroegboektarief tem 19.07.2024: €115,-  (incl. 21% BTW)
  • Normaaltarief vanaf 20.07.2024: €135,- (incl. 21% BTW)

Inbegrepen in de prijs: opleidingsmodule, handouts, koffie/thee/water. Van deze opleiding wordt een factuur gemaakt. Deelnemers ontvangen na afloop een aanwezigheidsattest.

Inschrijven kan via deze link

Thema'sLeermodulesProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOndersteuningsbeleid CSFNieuwsbriefOver TALENT