Activiteit

Positieve discipline : Vriendelijk en vastberaden opvoeden. Thema avond voor ouders en leerkrachten @Gromicoach (Kortrijk)

21 november 2019
Datum: 21 november 2019
Tijd: 19:30 tot 21:30
Type: Training

Dit is 3de deel van een themareeks voor ouders van hoogbegaafde kinderen en voor leerkrachten :

Thema-avonden 2019 najaar - Positieve discipline : Vriendelijk en vastberaden opvoeden.

In de 3de sessie vertalen we de mindset naar de opvoeding van je kind. In deze sessie is het de bedoeling dat we een positieve revolutie initieren zonder straffen en belonen.

Ochtend drukte thuis. Ze doen niet door. Boekentas is nog niet klaar. Nog niet gegeten. Niets lijkt vooruit te gaan en jij blijft maar roepen en commanderen maar niets lijkt te werken. Hoe komt dit ? Is dat bij elk gezin zo ? Doe je iets fout of wat? 

Vragen waar veel mensen mee worstelen en Jane Nelsen heeft met haar “positive discipline” een antwoord hiervoor. Ze beschrijft een andere manier van opvoeden die goed aansluit bij waar hoogbegaafde kinderen nood aan hebben. (Maar in het verlengde natuurlijk elk kind).

In haar aanpak lig de nadruk op respect. Ze heeft een heel positieve aanpak van problemen die ruimer is dan enkel de gezinssituatie. Het gaat om een manier van omgaan met kinderen (en mensen in het algemeen) die hen helpt om zich te ontwikkelen tot een verantwoordelijk individu dat fouten kan en mag maken en weet dat het hieruit kan leren.

Aan het eind van deze thema-avond weet je wat positive discipline is, kan je achterhalen wat de onderliggende reden is van fout gedrag en krijg je een eerste aanzet naar hoe hier dan mee om te gaan.

Meer info : https://www.growth-mindset.be/thema-avonden-reeks-rond-hoogbegaafdheid-kortrijk-2019-najaar/

Lees meer over: opvoeden positive discipline
Thema'sLeermodulesExterne blogsProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenVoorbeeldscholenOver TALENT