• Inspireren
  • Ondersteunen
  • Uitdagen

Platform cognitieve begaafdheid

Meld je aan

Materiaal TALENT-studiedag staat online!

Op woensdag 29 september 2021 ontmoetten ruim 200 deelnemers en sprekers elkaar in Leuven op de tweede TALENT-studiedag. De studiedag droeg de titel "Cognitief talent koesteren en uitdagen" en bood een gevarieerde blik op wetenschappelijk onderzoek en praktijkvoorbeelden rond onderwijs aan en zorg voor cognitief begaafde kinderen en jongeren.

Wil je de studiedag graag herbeleven of kon je er niet bij zijn? Bekijk dan hier het programma van de studiedag met links naar alle presentaties én video-opnames van de plenaire sessies.

Op de studiedag lanceerden we ook het TALENT-boek "Ontwikkelen van cognitief talent" én de TALENT-leermodules. Het boek biedt kaders voor het denken over cognitieve talentontwikkeling en nog veel meer handvatten voor het versterken van de aanpak van cognitief begaafde leerlingen in de onderwijspraktijk. De gratis leermodules zijn specifiek bedoeld voor leerkrachten, leerkrachten-in-opleiding, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders, CLB-medewerkers, directeurs, beleidsondersteuners en ouders, die graag basiskennis rond cognitieve begaafdheid willen verwerven.

 

120
Nieuwe bijdragen afgelopen 7 dagen

Recent toegevoegd door de redactie:

Motivationele interventies

Niet alle cognitief begaafde leerlingen slagen er in om hun potentieel te realiseren. Sommigen gaan onderpresteren. Interventies kunnen deze leerlingen versterken. Project TALENT ontwikkelde twee micro-interventies die op een secundaire school kunnen inge

Materialenlijst website Project TALENT

Scholen of lerarenopleidingen die aan de slag willen met materiaal uit de website van Project TALENT vinden in deze excelfile een overzicht van artikels, filmpjes en documenten gerangschikt per thema.

Hoe herken je sterke cognitieve vaardigheden?

Prof. Verschueren vertelt meer over hoe je bij iemand kunt herkennen dat zijn of haar cognitieve vaardigheden sterk zijn. En zijn er ook sociaal-emotionele kenmerken die in aanmerking komen voor herkenning van begaafdheid? Ze sluit ten slotte af met de st

Thema'sLeermodulesExterne blogsProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenVoorbeeldscholenOver TALENT