• Inspireren
  • Ondersteunen
  • Uitdagen

Platform cognitieve begaafdheid

Meld je aan

Documentaire zoekt begaafde jongeren

 

Scenarist/regisseur Jo Coune vatte iets meer dan een jaar geleden het idee op om een film te maken rond meer- en hoogbegaafdheid, door een lezing bij te wonen waarbij drie jonge hoogbegaafde twintigers hun eigen verhaal vertelden. Ondertussen is het idee verder uitgewerkt en wordt het een documentaire van anderhalf uur waarin veel oog is voor nuancering en diversiteit. Zes jongeren tussen 10 en 25 jaar zullen hun verhaal vertellen waarbij experten in het domein van cognitieve begaafdheid, waaronder prof. Karine Verschueren en dra. Sabine Sypré van project TALENT, hun kijk op specifieke situaties uit de verhalen toelichten.

De programmamakers zijn nog op zoek naar meisjes, jongens of neutraal, uit de leeftijdscategorie van 10 tot 25 jaar die meer- of hoogbegaafd zijn (getest zijn is géén must). Wens je deel te nemen aan de selectieronde, dan kan je een mail sturen naar Jo Coune zelf (frogwithmilk@yahoo.com) die jou dan verder contacteert.

 

Verdomd Slim moodboard

2
Nieuwe bijdragen afgelopen 7 dagen

Recent toegevoegd door de redactie:

Onderpresteren detecteren: percepties van leerkrachten, ouders en leerlingen

In hoeverre slagen leerkrachten, ouders en leerlingen zelf erin om onderpresteren te detecteren? En bij welke groepen leerlingen valt onderpresteren minder eenvoudig vast te stellen? We zoeken antwoorden op basis van data uit het TALENT-onderzoek.

Motivatie bij cognitief begaafde leerlingen

In dit artikel gaan we in op drie belangrijke vragen: ‘Wat houdt het concept motivatie in?’, ‘Hoe speelt motivatie een rol bij begaafde leerlingen?’ en ‘Hoe kan ik zelf de motivatie van leerlingen bevorderen?’.

“Hoogbegaafd?!” Hoe ziet jouw leerkracht je?

We weten dat labels of korte omschrijvingen bepaalde stereotypes kunnen oproepen bij leerkrachten, bijvoorbeeld bij leerlingen uit minderheden of leerlingen met beperkingen. Maar wat roept het label ‘hoogbegaafd’ op? Positieve associaties? Of negatieve ve

Nieuw in het platform

Vervolgsessie - lerend netwerk Midwest

Datum: 2 april 2022 - 4 april 2022
Type: Bijeenkomst
2 dagen geleden

Infomoment SPRING-STOF

Datum: 19 mei 2021
Type: Training
1 week geleden
KennisbankThema'sExterne blogsProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOver TALENT