• Inspireren
  • Ondersteunen
  • Uitdagen

Platform cognitieve begaafdheid

Meld je aan

Materiaal TALENT-studiedag beschikbaar...

Op donderdag 25 april 2019 verzamelden ruim 200 deelnemers in het Provinciehuis van Vlaams-Brabant voor de eerste TALENT-studiedag, "Zorgen voor talent". Het feit dat alle stoelen bezet waren, toont aan dat de ondersteuning van en zorg voor cognitief begaafde leerlingen een 'heet hangijzer' is, een onderwerp dat de praktijk bezig houdt en waar heel wat mensen (soms letterlijk) wakker van liggen. Tegelijk toonde de studiedag aan dat er volop enthousiast gebouwd wordt aan onderzoeks- en praktijkervaring in het creëren van een geschikt onderwijs- en zorgaanbod voor begaafde kinderen en jongeren. Iets wat we met project TALENT graag verder blijven ondersteunen!

Kon u er op 25 april niet bij zijn en wil u graag eens grasduinen in de presentaties die gegeven werden? Of was u er wel bij en leest u graag nog één en ander na? Surf dan naar de website van de studiedag en kies voor "Naslag programma". Achter de titel van elke presentatie vindt u een link naar het gebruikte presentatiemateriaal en eventuele bijlagen. Veel leesplezier! 

 

49
Nieuwe bijdragen afgelopen 7 dagen

Recent toegevoegd door de redactie:

Begaafde jongeren, moeilijke gevallen?

Hoogbegaafdheid wordt wel eens in verband gebracht met emotionele moeilijkheden en onbevredigende sociale relaties. Maar klopt dit negatieve beeld wel?

TALENT-nieuwsbrief - editie 4

Wil je de vierde editie van de TALENT-nieuwsbrief nalezen? Dat kan hier...

Vlaams Parlement stemt resolutie rond hoogbegaafdheid

Op woensdag 24 april keurde het Vlaams parlement unaniem een resolutie goed die de volgende Vlaamse regering vraagt werk te maken van een aantal maatregelen ten voordele van cognitief begaafde kinderen.

Nieuw in het platform

Waarom is versnellen belangrijk? Geef je hoogbegaafd kind alle kansen te groeien!!!

Op een bepaald punt zal je hoogbegaafd kind totaal niet meer aan z’n trekken komen in de klas. Op dat moment moet je als ouder een heel moeilijke beslissing nemen: “Moet ik mijn kind versnellen? En zo ja, … welk type versnelling kies ik dan?”

Mix Kids creatieve workshops

Datum: 7 september 2019 - 13 juni 2020
Locatie: Enigma Coach
Type: Overig
NieuwsKennisbankThema'sProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOver TALENT