• Inspireren
  • Ondersteunen
  • Uitdagen

Platform cognitieve begaafdheid

Meld je aan

Oprichting Expertisecentrum TALENT

Het onderzoek waarvan je op deze site diverse artikelen kan lezen, werd uitgevoerd binnen het FWO-SBO project TALENT (2017-2021), een samenwerking tussen KU Leuven, UGent en Universiteit Antwerpen. Om dit onderzoek ook in de toekomst verder te verankeren en uit te bouwen, werd het Expertisecentrum Talent opgericht. De missie van dit Expertisecentrum is om beter inzicht te verwerven in de psychosociale, motivationele en leerontwikkeling van cognitief sterke kinderen en jongeren en in de wijze waarop de onderwijsleer- en opvoedingsomgeving deze ontwikkeling kan bevorderen. Daarnaast is het doel om deze wetenschappelijke inzichten te benutten om het onderwijs aan en de zorg voor cognitief sterke leerlingen te versterken. Meer informatie over het onderzoek door en het aanbod van dit expertisecentrum vind je op https://ppw.kuleuven.be/talent.

Binnen het Expertisecentrum, met thuisbasis KU Leuven, werken we intensief samen met een breed netwerk van onderzoekers van verschillende onderzoeksinstellingen. Doe je zelf onderzoek naar cognitieve begaafdheid en wil je graag aansluiten bij het netwerk van Expertisecentrum Talent? Contacteer ons dan op karine.verschueren@kuleuven.be.

 

 
61
Nieuwe bijdragen afgelopen 7 dagen

Recent toegevoegd door de redactie:

Materiaal TALENT-studiedag staat online!

Wil je de studiedag graag herbeleven of kon je er niet bij zijn? Bekijk dan hier het programma van de studiedag met links naar alle presentaties én video-opnames van de plenaire sessies.

Hoogbegaafd? En toch loop je vast bij het studeren?

Een coachingstraject voor hoogbegaafde universitaire studenten. 8 hoogbegaafde studenten van de KU Leuven schreven zich in voor het drie maanden durende traject. Na afloop rapporteerden deze studenten verschillende positieve gedragsveranderingen.

Wat denken leraren over cognitief begaafde leerlingen en beïnvloedt dit hun klaspraktijk?

De opvattingen van leraren over cognitief begaafde leerlingen en hun klaspraktijk onderzocht.

Nieuw in het platform

Geplaatst door project TALENT

Materiaal TALENT-studiedag staat online!

Wil je de studiedag graag herbeleven of kon je er niet bij zijn? Bekijk dan hier het programma van de studiedag met links naar alle presentaties én video-opnames van de plenaire sessies.
Thema'sLeermodulesExterne blogsProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenVoorbeeldscholenOver TALENT