• Inspireren
  • Ondersteunen
  • Uitdagen

Platform cognitieve begaafdheid

Meld je aan

Corona en cognitieve begaafdheid

Eén thema beheerst het nieuws: het coronavirus verspreidt zich over de hele wereld waardoor ook onze regering genoodzaakt was een aantal maatregelen in te stellen om de verdere verspreiding van dit virus te temperen. Eén van die maatregelen heeft een grote impact op onze doelgroep van cognitief begaafde leerlingen en hun leerkrachten. Scholen zijn sinds 16 maart 2020 gesloten en het is nog niet zeker wanneer die weer zullen opengaan. Misschien was er initieel bij sommige leerlingen een hoera-stemming, maar misschien is dit nu al omgeslagen in gevoelens van vervreemding, eenzaamheid of gewoon zelfs verveling.

Misschien kunnen we elkaar helpen met tips en weetjes! Hoe dagen leerkrachten hun cognitief begaafde leerlingen nu uit? Hoe dagen ouders die tijdelijk een soort van thuisonderwijs geven hun eigen begaafde kinderen uit? Deel je ideeën voor meer uitdaging thuis - hoe eenvoudig, zot, wild, hilarisch ze ook mogen zijn - op onze facebookpagina. Op die manier helpen we elkaar om deze weken op een leuke en uitdagende manier te overleven!

Thuisonderwijs

23
Nieuwe bijdragen afgelopen 7 dagen

Recent toegevoegd door de redactie:

Autonomie, verbondenheid en competentie bij hoogbegaafde leerlingen

Als leerkrachten er beter in slagen om leerlingen in hun psychologische basisbehoeften te ondersteunen, dan zijn deze meer gemotiveerd voor school. Vraag is of er op dit vlak verschillen bestaan tussen hoogbegaafde en niet-hoogbegaafde leerlingen.

Overzicht differentiatie- en verrijkingsmaterialen

In bijlage vind je een overzicht van diverse differentiatie- en verrijkingsmaterialen die op de markt aangeboden worden. Deze lijst wordt regelmatig geüpdatet.

Keynote studiedag 2019 - Flexibele leerwegen: antwoord of uitdaging?

Vorig jaar organiseerde project TALENT op 25 april een studiedag rond cognitieve begaafdheid in Leuven. Tijdens deze coronatijden zetten we de keynotes van deze studiedag online zodat geïnteresseerden ze van thuis uit kunnen bekijken.

Nieuw in het platform

KennisbankThema'sExterne blogsProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOver TALENT