• Inspireren
  • Ondersteunen
  • Uitdagen

Platform cognitieve begaafdheid

Meld je aan

TALENT-studiedag op 29 september 2021!

 

Ongeveer anderhalf jaar geleden bracht de eerste editie van onze TALENT-studiedag ruim 250 geïnteresseerde deelnemers samen in het Provinciehuis van Vlaams-Brabant in Leuven. Sindsdien hebben we bij TALENT uiteraard niet stilgezeten en in 2021 willen we jullie graag uitnodigen op een tweede editie van onze studiedag.

Deze tweede editie stond eerst gepland op 26 mei 2021, maar de kans is groot dat een studiedag op deze datum minstens gedeeltelijk digitaal zou moeten plaatsvinden. Omdat netwerking en intense interactie rond het onderwerp cognitieve begaafdheid ook belangrijke doelen van onze studiedag zijn, kiezen we voor een latere datum om zo de kans op een fysieke studiedag te vergroten. Daarom plannen we de tweede editie van de TALENT-studiedag op woensdag 29 september 2021.

Net als vorige keer serveren we een mix van onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden, van lezingen en interactieve sessies, van eigen werk en inspirerende externe sprekers. Wat dit laatste betreft, mogen we alvast enthousiast aankondigen dat dr. Rena Subotnik (directeur van het Center for Psychology in the Schools and Education van de American Psychological Association en auteur van heel wat wetenschappelijk werk rond begaafdheid) heeft toegezegd om een keynote op onze studiedag te verzorgen.

Markeer 29 september dus alvast in je agenda en houd onze website in het oog voor meer details de komende weken en maanden!

 

26
Nieuwe bijdragen afgelopen 7 dagen

Recent toegevoegd door de redactie:

“Hoogbegaafd?!” Hoe ziet jouw leerkracht je?

We weten dat labels of korte omschrijvingen bepaalde stereotypes kunnen oproepen bij leerkrachten, bijvoorbeeld bij leerlingen uit minderheden of leerlingen met beperkingen. Maar wat roept het label ‘hoogbegaafd’ op? Positieve associaties? Of negatieve ve

Het is pas leuk als het moeilijk is: leerhonger en cognitieve uitdaging in de klas

Goede lessen zijn lessen waarin leerlingen op het gepaste niveau worden uitgedaagd. Maar is optimaal uitdagend schoolwerk belangrijker voor leerlingen met een sterke leerhonger? En hoe zit het dan met cognitief begaafde leerlingen? U leest het hier...

TALENT-studiedag

Datum: 29 september 2021
Tijd: 09:00 tot 12:00
Type: Congres
KennisbankThema'sExterne blogsProfessionelenScholen & organisatiesWerkgroepenOver TALENT